Freelance Barista en Koffie Specialist

 

Op zoek naar gastvrije koffie-ervaringen en advies op maat?


Hi, ik ben Geert-Jan!

Met meer dan acht jaar barista-ervaring ben ik koffiespecialist in de wereld van specialty coffee en hospitality. Door mijn grote diversiteit aan koffiekennis en praktische event ervaring, ben ik breed inzetbaar voor koffie gerelateerde events en koffie coaching.

Als freelance barista en koffie coach ben ik beschikbaar voor zowel privé- als zakelijke opdrachten, waarbij ik een breed scala aan barista vaardigheden en koffie kennis kan inzetten.

Of het nu gaat om het

  • verzorgen van zakelijke koffie trainingen en privé barista workshops
  • afstellen van koffie hardware zoals espressomachines en koffiemolens
  • uitvoeren van barista-werkzaamheden in de horeca en bedrijfsleven
  • het organiseren van events zoals koffieproeverijen en deelnemers barista cursussen laten volgen

Ik ben van alle markten thuis.

Freelance Barista Expert - Professionele Koffiecoach en Trainer voor Gastvrije Koffie-ervaringen en Advies op Maat

Koffie Carrière & Barista Competenties

 

Mijn carrière als barista begon in 2005 bij Brandmeester's Specialty Coffee in het museumkwartier van Amsterdam. Binnen twee jaar werkte ik mij op als assistent-manager en werd uiteindelijk shopmanager van de flagship store. Tegenwoordig ben ik actief als freelance barista en koffie coach op beurzen en bij opdrachtgevers binnen de koffiewereld. Daarnaast verzorg ik ook zakelijke en privé workshops.

Barista Vaardigheden:

  • SCA Intermediate gecertificeerd.
  • Volledige beheersing van de espresso bar
  • Melk opschuimen techniek en uitstekende latte art
  • Diepgaande kennis van espresso-extractie
  • Kennis van single origin en espresso blends
  • Expertise in verschillende zetmethoden zoals aeropress, chemex en V60
  • Vermogen om zakelijke koffie trainingen en privé workshops te  verzorgen
  • Ervaring in het afstellen van espresso machines en koffiemolens
  • Kennis van het onderhoud van half- en volautomatische espressomachines
  • Jarenlange hospitality ervaring, die elke ontmoeting uniek en persoonlijk maakt.

Met deze vaardigheden kan ik diverse opdrachten vervullen en ervoor zorgen dat elke partij of event tot een succes wordt gemaakt.


Wat onderscheidt jou als freelance barista van anderen in de koffie branche?

 

Met meer dan acht jaar barista-ervaring ben ik koffiespecialist in de wereld van specialty coffee en hospitality. In 2005 begon ik met mijn koffie leerproces bij één van de espressobar-pioniers in Nederland.

Alle facetten van de koffiewereld kwamen hier bij elkaar:

- Koffiedranken maken,

- Verkoop van koffiebonen,

- Kennis over koffie-accessoires en espresso machines.

- Uitvoeren van zakelijke en privé barista workshops

- Management gerelateerde zaken.

Daardoor heb ik een grote verscheidenheid aan koffiekennis opgedaan zoals:

Freelance Barista Expert - Professionele Koffiecoach en Trainer voor Gastvrije Koffie-ervaringen en Advies op Maat
  • Het creëren van heerlijke koffiecreaties zoals café lattes, cappuccino's en flat whites.
  • Het maken van prachtige latte art, zoals hartjes en tulpen.
  • Kennis van verschillende merken espressomachines en malers. Ik weet hoe ze moeten worden gebruikt, afgesteld en onderhouden om de perfecte espresso-extractie te krijgen.
  • Verzorgen van zakelijke en privé barista workshops en koffietrainingen voor zowel horeca en bedrijven als ook privégebruikers van espressomachines en bonenmalers.
  • Klant- en gastervaring. Met jarenlange retail-, horeca- en hospitality-ervaring bezit ik een groot inlevingsvermogen. Met mijn karakter, humor en professionele houding ben ik de ideale barista voor uw event.

Kun je mijn team trainen om professioneel koffie te bereiden?

 

Jazeker! Als koffiecoach en Barista workshop trainer bezit ik vele jaren aan koffiekennis en barista coaching kills om horeca- en bedrijfsteams te trainen. Vaak ligt de uitdaging in het overdragen van koffie kennis in plaats van de aangeschafte hardware. De Horeca en het bedrijfsleven investeren steeds meer in kwalitatief hoogwaardige producten zoals verse koffiebonen, koffiebonen malers en espresso machines. De uitdaging is om de juiste kennis te implementeren en om te leren omgaan met de hardware (espressomachine en koffiemolen) zodat de beste dranken gemaakt kunnen worden. Als koffiecoach en barista workshop trainer kom ik graag hulp en uitleg geven over de verschillende aspecten van het baristaschap.


Welke soorten koffie-expertise bied je aan als freelance barista?

 

Barista zijn betekent voor mij meer dan een kop koffie zetten. Als barista wil ik een ervaring bieden. Wanneer iemand een koffie bij de barista haalt, volgt daarna vaak een ontspannen moment in de hectiek van de dag. De barista is eigenlijk de initiator van dat ontspanningsmoment, en kan het begin maken of breken. Mijn kracht ligt in het herkennen van dit bijzondere moment en iedere persoon met humor en gezelligheid benaderen. Daarnaast ligt mijn koffie-expertise in het kunnen omgaan met

  • verschillende espresso machines
  • bonenmalers en koffiemolens
  • melken en alternatieve melk
  • koffiebonen, espresso-blends en single origins
  • baristatools zoals tampers, weegschalen, naked filters & OCD schijven.

Het troubleshooten van verschillende uitdagingen die zich tijdens een evenement kunnen voordoen, is mij welbekend. Een oplossing ligt vaak snel binnen handbereik.

 

Barista Hulp en Koffie Informatie voor de Perfecte Kop Koffie - Van Filterkoffie tot Espresso Machine

Heb je professioneel advies voor het verbeteren van onze koffieservice in mijn café?

 

Koffieadvies helpt enorm bij het verhogen van de koffieservice en koffie-ervaring. De kracht van goede koffieservice ligt voornamelijk in het onder de knie krijgen van koffietechniek, kennis van het koffie-traject 'van groei tot kop', en wat koffie precies is. Die kennis zorgt voor een professioneel 'ambachtsgevoel' bij de barista en daardoor een grotere liefde voor espresso bereiding en de koffiecultuur. Dit helpt enorm bij een verbetering van koffie kwaliteit en hospitality. Neem contact op voor coaching op maat.

 


Kun je ons als koffie expert helpen bij het kiezen van de beste koffiebonen en apparatuur?

 

Barista Workshops en Koffie Cursussen - Leer de Theorie en Techniek van Espresso Zetten

Jazeker! Tijdens mijn barista avontuur heb ik menig privé en zakelijk koffie advies verstrekt, om de koffie kwaliteit en koffie ervaring naar een hoger (professioneel) niveau te tillen. Door mijn ervaring in de wereld van specialty coffee bezit ik gedegen kennis, om vanuit jouw wensen een goede koffie en apparatuur keuze te maken.

Denk daarbij aan:

  • Veel of weinig melk stomen
  • Met of zonder koffiemolen
  • Afstelling van espressomachine
  • Onderhouden en reinigen van koffie hardware

 

Neem contact op voor de mogelijkheden.


Wat zijn de voordelen van het hebben van een freelance barista op mijn locatie?

 

Als freelance barista bezit ik jarenlange hospitality en koffie-ervaring. Als voordeel brengt dit met zich mee dat u verzekerd bent van uitmuntende koffiedranken en een verantwoordelijke omgang met de gasten en de apparatuur. Daarnaast ligt mijn koffie-expertise in het kunnen omgaan met

  • verschillende espressomachines,
  • bonenmalers en koffiemolens,
  • melken en alternatieve melken zoals havermelk en lactosevrije melk,
  • de verschillende brandingen koffiebonen en smaakprofielen
  • barista-tools en reiniging en onderhoud van de koffie apparatuur

Het troubleshooten van verschillende uitdagingen die zich tijdens een evenement kunnen voordoen, is mij welbekend. Een oplossing ligt vaak snel binnen handbereik


Kun je ons als koffie trainer adviseren over koffie-pairing voor speciale gelegenheden?

 

Koffie-pairing is het samenvoegen van koffie en pastries (of gebak). Dit creëert een beleving waarbij specialty coffee wordt geproefd samen met bijvoorbeeld caramel shortbread of cinnamon buns. Wat dit doet is de contrasten en smaakprofielen van zowel koffie als patisserie vergroten en doen ervaren. Advies op maat is mogelijk door contact op te nemen.


Wat zijn enkele succesverhalen van eerdere klanten waar je als freelance barista aan hebt bijgedragen?

 

  • Eind 2022 werd ik benaderd door Temper BV om als freelance barista op de Horecava beurs in de RAI in Amsterdam te staan. Daarnaast wilden zij graag mijn advies welke espressomachine en espresso bonen het beste zou zijn voor de beurs. Mede door deze samenwerking is de Temper stand tijdens de Horecava een groot succes geworden met veel tevreden gasten en hoge hospitality ervaring.

 

  • In de zomer van 2023 werd ik benaderd door een basisschool in Rotterdam. Zij wilden voor hun leraren team een barista workshop op locatie. In een gezellig restaurant heb ik een workshop mogen verzorgen voor een groep van 10 deelnemers. We zijn gestart met een half uur theorie:
  • Waar komt koffie vandaan?
  • Hoe wordt het verwerkt?
  • Wat gebeurt er tijdens het branden en roasten van koffie?

Deze vragen werden onder andere onder de loep genomen. Daarna zijn de deelnemers praktisch aan de slag gegaan:

  • Hoe maak je een gebalanceerde espresso,
  • Hoe schuim je normale melk en alternatieve melk zoals havermelk  en hoe maak je latte art?

Voornamelijk het praktische deel vinden deelnemers erg leuk. Maar zonder theoretische koffie kennis, blijft het vaak lastig te begrijpen wat te doen om lekkere (en mooie) koffie dranken te creëren. De combinatie van koffie theorie en barista praktijk is een gouden formule!

Voor meer opdrachten kunt u kijken op instagram.

Freelance Barista Expert - Professionele Koffiecoach en Trainer voor Gastvrije Koffie-ervaringen en Advies op Maat
Barista Coaching en Koffie Training voor Koffie Leren - Ontdek de Fijne Kneepjes van het Barista Vak

Hoe kan ik contact met je opnemen om jouw professionele barista-diensten of koffie coaching te bespreken?

 

Via de contactpagina kun je contact opnemen. Daar vind je alle contactmogelijkheden, zoals telefoonnummer, e-mailadres en social media kanalen.